Tots hem passejat per Viladecans gaudint dels seus carrers, places, parcs i edificis. N’hi ha de grans, de petits, d’amples, d’estrets, de vells i de moderns. Però el que mai hem fet és passejar-hi amb una mirada
diferent, una mirada matemàtica que ens apropi a aquells secrets que s’hi amaguen.
Us animem a seguir aquesta ruta en què descobrireu la ciència que hi ha als nostres carrers i places. SOM-HI!

LA PROBABILITAT
DELS SEMÀFORS

Has pensat, davant d’un semàfor, quin és el color que té més probabilitat que et trobis quan hi arribis? I en quina proporció respecte als altres colors? Doncs calculem-ho.

LA SUPERFÍCIE
DE LA PLAÇA

Si es fes una manifestació a la plaça de la Vila i aquesta estigués plena de gom a gom, quanta gent creus que hi hauria? 1.000 persones? 5.000? Et proposem calcular-ho.

LES SÈRIES
DE LES ESCALES

Segur que moltes vegades has pujat escales a casa, a l’escola…, de dos en dos, de tres en tres. Les escales que hi ha a la Torre del Baró, de quantes maneres s’hi poden pujar? Veiem-ho!

LA TRIGONOMETRIA
DEL FANAL

Els antics grecs ens van ensenyar com calcular l’alçària de llocs inaccessibles amb la Trigonometria, però hi ha altres maneres de calcular-ho. Quina alçària tenen els fanals de la plaça?

ELS POLIEDRES
DE LA GÀBIA

Els arquitectes i dissenyadors fan servir moltes figures geomètriques en els seus dissenys. Quines es veuen identificades a la gàbia dels ocellets dels jardins de Magdalena Modolell?

ELS ANGLES
DE LA JARDINERA

Sabies que un cercle té un angle de 360° en el seu interior? I que l’angle recte en mesura 90? Quins angles hi ha en altres elements dels jardins de Magdalena Modolell? Els descobrim?

ELS NOMBRES
DE LA PLACA

Jugar amb els nombres és molt divertit. Sumar-los, restar-los… I si això serveix per descobrir fets i coses que han passat, aleshores és fantàstic. Anem-hi?

EL CABAL
DE LA FONT

Quan ens diuen que un riu baixa amb un cabal de 100 litres per segon, som capaços d’imaginar-nos-ho? Quin cabal tenen les fonts del parc de Can Xic? És molt, és poc? Calculem-ho.

LES COORDENADES
DEL FINESTRAL

Hi ha finestres que simulen una quadrícula perfecta, tant que s’hi podria jugar a enfonsar vaixells. A la Biblioteca hi ha uns finestrals totalment quadriculats. Anem a conèixer-los?

LA GEOMETRIA
DE LA RAMPA

Les rampes són triangles rectangles que tenen els seus costats, més grans i més petits. Sabem com es diuen? Sabem quina relació hi ha entre ells? Veiem-ho a la rampa d’Atrium.

Back to top